VOND  VOOR HET

EERST PLAATS OP

28 AUGUSTUS 2021

 

 

Na VIJF edities ICARUS FESTIVAL zouden we ook dit jaar graag voortborduren op deze prachtige traditie! Met een gezonde portie Faalmoed waren we dan ook begonnen aan het bouwen van een programma voor 28 augustus.

Nu ‘code rood’ ons land kleurt hebben we besloten zo veel mogelijk van dit programma te gieten in veiliger jasje: EEN NIEUW EVENT IS GEBOREN en wie weet wordt deze vorm zo legendarisch dat we volgend jaar opnieuw een OMWEG aanbieden.

VERWACHT: ICARUS FESTIVAL 2022 OP

27 AUGUSTUS 2022

OVER ICARUS

Je bent jong en je wilt een geslaagd en gelukkig leven. Een te gekke baan, veel vrienden, reizen, festivals, fit, slim en mooi zijn. Alles tegelijk en het liefst perfect, dus je rent maar door. Maar is het haalbaar?  

De mythologische Icarus kreeg vleugels waardoor hij een oneindige vrijheid beleefde.  Onbewust van zijn eigen grenzen vloog hij steeds hoger naar de zon. Hierdoor smolten zijn vleugels en stortte hij in zee. Icarus staat symbool voor de doorgeslagen ambitie van onze generatie. Voor imperfectie en kwetsbaarheid is weinig ruimte.

Icarus Amsterdam zoekt de kwetsbaarheid van het leven juist op. Met dit project bieden wij een tegengeluid in een samenleving waarin burn-outs en depressies steeds vaker voorkomen. Met een jaarlijks terugkerend festival en andere events – gevuld met kunst, filosofie en muziek – vieren we het falen en leren we op een gezonde manier omgaan met de vrijheid én de grenzen van onze vleugels.  

Word ook imperfectionist. Icarus.

OVER DE CEUVEL

Duurzame broedplaats de Ceuvel biedt werkplekken aan creatieve en groene ondernemers en fungeert als ontmoetingsplek en cultureel centrum rondom duurzaamheid en maatschappelijke transitie. Icarus Amsterdam houdt zelf ook kantoor op deze prachtige plek.

 

Impressie van het Icarus Festival in 2019:

ICARUS