12, 13 en 14 oktober -  NATUURWEEKEND

Behoefte aan minimalistisch leven, stilte, ruimte en reflectie in de natuur? Even een paar dagen zonder elektriciteit, telefoon en andere luxe? Of heb je gewoon weer eens zin om met samen met andere fijne mensen een fikkie te stoken en rond het vuur verhalen te vertellen? Ga dan mee met het Vitamine Z Natuurweekend.

Nature Deficit Disorder: het bestaat. Gebrek aan natuur maakt ons nors en moe. Dat niet alleen: we willen graag zorgen voor de natuur, maar hoe kan dat als je de natuur niet toelaat in je leven? Hoog tijd dus voor een tweedaagse stoomcursus natuurknuffelen. Verwacht: kampvuren, reflectieoefeningen, samenkomen met gelijkgestemden, lekker veganistisch eten, stiltemomenten en genoeg vrije tijd om je eigen elementenaltaartje te bouwen, een lepel te snijden uit hout of gewoon lekker te lezen.

WANNEER?
13, 14, 15 oktober 2018

WAAR?
Ergens in Nederland in de natuur (meer informatie volgt binnenkort)

HOEVEEL?
150 euro inclusief eten en verblijf

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie, of stuur een mail

Over de organisatie

René houdt zich sinds 2010 bezig met vipassanameditatie, een meditatietechniek waarmee hij leerde om altijd en overal bij de stilte in zichzelf te komen. Op dit moment volgt hij een jaarprogramma Nature Based Practice bij EcoDharma, waar hij leert wat de waarde is van een diepe, oprechte verbinding met de natuur. Daarnaast is hij schrijver en hoofdredacteur van Bodhi, een platform waar ruimte is voor de boeddhistische blik. René’s favoriete dieren zijn de reigers in zijn straat in Amsterdam-Noord.

Babette is als psycholoog werkzaam bij een holistische praktijk, trainer en natuurmens. Ze onderzoekt hoe de natuur een krachtbron kan zijn voor mentale genezing, en hoe een holistische benadering van het leven bij kan dragen aan algemeen welzijn en het voorkomen en genezen van depressie, stress en burnout. Ze rondt binnenkort haar opleiding tot mindfulnesstrainer af aan het Centrum voor Mindfulness. Verder organiseert ze regelmatig workshops en vrouwencirkels. Babette woont in een huis met tuin in Driebergen waar ze iedere ochtend met een houten lepel ontbijt die ze tijdens een weekje wildkamperen in de Pyreneeën zelf heeft gemaakt. <3 Met deze retraite combineren Babette en René hun liefde voor het begeleiden van anderen met hun wens om zoveel mogelijk in de natuur te zijn.

ICARUS