Bekijk ons imperfecte festivalprogramma

We leven in een maatschappij waarin massa’s mensen ongelukkig zijn, minder levensdrift hebben en zich mislukt, eenzaam en kwetsbaar voelen. Met ons Icarus Festival, 24 augustus op de Ceuvel, kijken we hoe het anders kan. We brengen een ode aan de imperfectie. En daar hebben we een fraai programma voor neergezet dat we graag met je delen!

Lees meer

Word ook imperfectionist

Het perfecte plaatje – anders tel je niet mee. Vermoeiend! Ben je ook zo toe aan een ander verhaal? Kom dan op 24 augustus naar het Icarus Festival op De Ceuvel!

Lees meer

Klimaatkriebels

Het regent ijzingwekkende voorspellingen en schrikbarende nieuwsberichten over het klimaat en het milieu. En intussen gebeurt er nauwelijks iets. Hoe ga je om met klimaatkriebels? Hoe houd je jezelf staande onder die voortdurende stortvloed van slecht nieuws? Hoe ver moet je gaan in je gedragsverandering? En wat betekent het als alles wat je doet te weinig is?

Lees meer
Zingeving is tastbaarder dan je denkt

Zingeving is tastbaarder dan je denkt

Zingeving is een belangrijk thema in onze maatschappij. Het raakt aan geluk, en daarmee ook aan ongeluk en geestelijke problematiek als depressie en burn-out. Maar wat is zingeving eigenlijk? En wat is zin? Trouw-journalist Henk Steenhuis onderzoekt het thema in een reeks artikelen. Op 6 maart gaf hij een workshop voor de vrijwilligers van Icarus – als voorproefje op het Filosofisch Diner van 5 juni.

Lees meer
Eindelijk groot, maar je weet het nog steeds niet

Eindelijk groot, maar je weet het nog steeds niet

Als je begint met school, of met een studie, of met een baan, heb je een ideaal: over een jaar of twee weet ik wie ik ben en wat ik kan. Dan weet ik eindelijk wat ik wil. Maar is dat ook zo? En is het eigenlijk wel nodig om altijd te weten wat je wil? Icarus-oprichter Simeon maakte er samen met Wing Yan Man van 3310 School for Millenials de Holy Sh*t Show over, die op 7 maart plaatsvond op de Universiteit Twente Bedrijvendagen.

Lees meer

We moeten het hebben over kwetsbaarheid

Ook in 2019 is de boodschap van Vitamine Z onverminderd urgent en actueel. Dat bleek wel weer uit de Arbobalans van TNO die eind januari uitkwam. Nederlandse werknemers zeggen meer te maken te hebben met ‘hoge taakeisen’ –  veel werk in weinig tijd. Tegelijkertijd...

Lees meer

2019: nieuwe kansen

We wensen elkaar goede wensen toe en vragen terloops naar de goede voornemens: meer geluk, meer sport, meer vriendschap en gezonder eten. Het klinkt geweldig maar elk jaar dat we zulke antwoorden geven worden ze holler en ongeloofwaardiger. We zijn namelijk helemaal niet zo consistent en perfect als we zouden willen zijn.

Lees meer

Het imperfecte jaar 2018

De Sint heeft het land weer verlaten en hopelijk ook jouw schoentje rijkelijk gevuld. Wij kijken in elk geval terug op een prachtig jaar vol mooie activiteiten.

Lees meer
ICARUS